Kindvriendelijk Les Menuires

Gelegen in het Franse Les Trois Vallées is Les Menuires een prima dorp om als gezin naartoe op wintersportvakantie te gaan. Verschillende restaurants en winkeltjes aanwezig, maar echte apres ski is hier niet. De beste wijken waar de kinderen rustig naar bed kunnen zijn Reberty en Les Bruyères. De uitstraling van het dorp is niet bepaald authentiek. Om meer sfeer van een Frans bergdorp te beleven, moet je afdalen naar Saint-Martin de Belleville.

Sfeer proeven

Het skigebied Les Trois Vallées wordt gevormd door Meribel, Val Thorens, Les Menuires en Chourchevel. De 183 liften zorgen voor 318 skipistes met een totale lengte van ruim 600 km. Dagen kunnen hier gevuld worden met skitochten, zonder twee keer dezelfde piste te hoeven nemen. Ook zal je in alle vier de gebieden een verschillende sfeer beleven. Ga voor een high tea naar ‘het Britse’ Meribel, een glaasje champagne nuttigen tussen de jet set in Chourchevel of stort je in de apres ski in Val Thorens.

Maar de kinderen doe je hier geen plezier mee, en daarom is Les Menuires speciaal ingericht voor deze doelgroep. In het centrum van het dorp is een crèche en in het gebied zijn prima kinderpistes te vinden. Ook de pistes van Walibi Gliss zijn voor kinderen ideaal. Deze speciale parcours met heuveltjes en bochtjes zijn trouwens ook leuk voor ouders.

Activiteiten

Door de omvang van het gebied is de kans groot dat je na je vakantie niet overal geweest bent waar je wel had willen skiën. Om dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld een dag met een gids het gebied verkennen. Zo ben je zeker dat je de meest gangbare pistes, maar ook de pistes die je niet zo snel had kunnen vinden, afgedaald bent. Je kan ook eens de pistes afdalen op een andere manier, namelijk op een mountainbike. Met hoge snelheid op een plastic sleetje de helling afglijden behoord ook tot de mogelijkheden, tijdens een nachtelijke sleetocht. Boek een wellness en ga lekker ontspannen en relaxen.