Steeds meer wintersporters kiezen voor korte skivakantie

Als korte break een weekendje op de lange latten, wie wil dat nu niet? Nederlandse wintersporters kiezen steeds vaker voor een korte vakantie naar de sneeuw. Als wintersportaanbieder ervaart Summit Travel deze verandering dagelijks vanaf de werkvloer:

Verandering van vraag en aanbod
De wintersportmarkt is van oudsher een zaterdag-zaterdag markt, maar dit begint langzaam te verbrokkelen. Voorheen waren het met name de bedrijven die voor een kortere periode de sneeuw opzochten, maar inmiddels kiezen ook steeds meer particulieren voor een korte skivakantie (zie tabel 1). Dit wordt steeds meer mogelijk doordat accommodatieverschaffers en luchtvaartmaatschappijen goed inspelen op de veranderingen in vraag en aanbod.

Tabel 1: Weektrip vs short trip (percentages Summit Travel)
Boekingen Summit Travel
2012-2013 percentage Weektrip 63%, Short trip 37%
2013-2014 percentage Weektrip 57%, Short trip 43%

beste vakantiedeal met de wintersport-vergelijker

 

Het recept
Korte skivakanties zijn uitermate geschikt voor wintersporters die weinig tijd hebben en toch graag de sneeuw opzoeken. Daarnaast bieden korte reizen de mogelijkheid om zelfs twee keer per jaar op wintersport te gaan.
De meeste particulieren boeken over het algemeen vrij kort van tevoren en kunnen op deze manier beter inspelen op belangrijke factoren zoals de sneeuwzekerheid. Een groot voordeel van een korte skivakantie is ook dat het weekend erbij zit inbegrepen en zo kost het dus minder vrije dagen.

Waar heen met weekendje skien?
De bestemming hangt af van persoonlijke voorkeur. Bij een korte skivakantie gaat het in veel gevallen om drie dagen skiën en daardoor zijn gebieden met een kleiner aantal pistekilometers ook erg aantrekkelijk. Een leuke bijkomstigheid van een klein skigebied is dat de skipas hier over het algemeen iets goedkoper is. Dit scheelt natuurlijk weer in de kosten want wintersport staat immers niet te boek als voordelig. De meest populaire bestemmingen voor een weekend skien zijn o.a. bekende Oostenrijkse plaatsen als Gerlos en Sölden.

Wilt u meer te weten komen over de korte skivakantie ? Lees dan hier het complete artikel.