Gletsjer skien in Stubaital

In het Oostenrijkse Stubaital valt de eerste sneeuw al in september en oktober, wat het mogelijk maakt om begin november al te skien in de hoger gelegen gebieden. De grootste gletsjer van Oostenrijk is de Stubaier Geltsjer en heeft meer dan 100 km aan skipistes. Vanwege de mogelijkheid hier al vroeg in het seizoen te kunnen skien, trekken veel professionele teams hier naartoe om te trainen. Op de top van de gletsjer (boven 3000 m) vindt je winkels en restaurants met een schitterend panoramisch uitzicht.

Variatie

Gletsjer skien op de Stubaier Gletsjer is alles behalve saai te noemen. Voor beginners liggen er gemakkelijke brede pistes, voor de gevorderde skier moeilijkere skiroutes en buckelpistes. Met een gids kan je zelfs langs de randen van de gletsjer freeriden afdaling maken.

Freestylers kunnen helemaal los op de verschillende elementen in het funpark bij de Gaiskarferner, en langlaufers kunnen hun ronde maken op Europa’s hoogst gelegen loipes (2600 m). Er is ook een ijs-toren die tijdens een korte cursus beklommen kan worden.

Niet saai

Dit skigebied in Oostenrijk biedt naast skien nog andere activiteiten. Zo is hier het grootste rodelarena van Tirol met maar liefst 67 km aan rodelbanen. Onder begeleiding van een betalende ouder kunnen kinderen onder de 10 jaar gratis gebruikmaken van alle skiliften in Stubai. De BIG Family Stubai Ski-Camps zorgen trouwens voor uitstekende kinderbegeleiding en animatie. Al dit op slechts 20 minuten rijden van Innsbruck.