Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau steeds populairder

Voorheen waren de Oostenrijkse skigebieden Wildschönau en Alpbachtal apart van elkaar gelegen, maar zijn sinds eind 2012 samengetrokken tot één skigebied. Door de vele niet al te moeilijke pistes en overzichtelijke omgeving, waren beide skigebieden zeer in trek bij gezinnen met kinderen en beginnende en gemiddelde skiërs. Maar de wensen van de wintersporter werden meer en groter, waardoor er steeds vaker werd uitgeweken naar de grotere modernere skigebieden, en het aantal boekingen terug liep.

Om dit op te lossen werd besloten om beide skigebieden te verbinden, nieuwe pistes aan te leggen en skiliften te moderniseren. Zo ontstond Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Door aan de zijde van Alpbach een 8-persoonsgondelbaan, de Pöglbahn, te bouwen en een 2 km lange verbindingspiste aan te leggen, werd er een skigebied gecreëerd met totaal 145 km aan pistes en 46 skiliften. Tevens zijn er 3 snowparks en 17 km off-piste mogelijkheden. Door de ingreep stegen de skiprijzen ook, maar deze zijn nog steeds onder de prijs van de omliggende skigebieden. De Wintersport Vergelijker helpt je een goedkope skivakantie vinden.

Alpbachtal

Op het hoogste punt (2025 m) heb je een fantastisch uitzicht over de Zillertaler en Kitzbühler Alpen. Richting Inneralpbach is er voor de liefhebbers een funpark en freeriders vinden hier een ski route vol variatie. In het dal aangekomen zal je een stukje met de skibus moeten om Alpbach te bereiken. Deze ligt namelijk niet direct aan de piste. De bouwstijl is aan strikte regels gebonden, en daarom is Alpbach al meerdere malen verkozen tot mooiste dorp van Oostenrijk. Op de nachtskipiste is het mogelijk om 3x per week bij maanlicht een afdaling te maken. Mocht het nu slecht weer zijn of je wilt eens een dagje wat anders, bezoek dan Rattenberg. In dit Middeleeuws stadje zijn vele glasfabrieken en glaswinkels te vinden. Eindhalte om naar dit gebied te komen, als je per trein reist, is Jenbach.

Wildschönau

In het 24 km lange dal kom je als eerste Niederau tegen, waar de grotere hotels staan. Verder op ligt Oberau. Hier zijn vooral veel langlaufloipes te vinden. Wildschönau beschikt ook over een verlichte rodelbaan, die per treintje te bereiken is. Het funpark rond de top van de Schatzberg (1900 m) staat helemaal in het teken van funboarders en freestylers. Er is zelfs een hutje met een barbecue-grill aanwezig. Rond deze berg zijn meerdere sleep- en stoeltjesliften, en heb je de mogelijkheid om tal van afdalingen te maken, variërend van makkelijk tot moeilijk. Reis je per trein hier naartoe, dan stap je uit in Wörgl. Van Innsbruck Flughafen is het 45 minuten rijden.