Accomodatie

Wat betreft accommodaties om in te verblijven tijdens je wintersportvakantie zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. De keuze hangt meestal af van factoren zoals hoe groot is de groep, wil ik luxe, heb ik een keuken nodig of ben ik met eigen vervoer. Natuurlijk speelt de kostprijs vaak de grootste rol bij de uiteindelijke beslissing.

Om je met je keuzeopties van de Wintersport Vergelijker te helpen worden hieronder de meest voorkomende accommodaties kort en bondig besproken:

Chalet – Ga je met meerdere personen op skivakantie, dan is een Chalet een ideaal onderkomen. Elkaars gezelschap, een open haard en de geur van hout zal je een echt wintersportgevoel geven. Je hebt de beschikking over een eigen keuken, dus kan je in de ochtend lekker ontbijten wanneer jij wilt en ’s avonds gezellig met elkaar koken en dineren. Wil je nog meer comfort, dan kan je kiezen voor een chalet met bijvoorbeeld een hottub of sauna.

Hotel – Geschikt voor zowel kleinere als grotere reisgroepen. Het lekkere aan een hotel is natuurlijk dat alles voor je gedaan wordt. Van beddenopmaak tot koken, je kan echt vakantie vieren. Vele hotels worden gerund door families die vaak extra activiteiten voor hun gasten organiseren, zoals fakkeltochten, wijnproeverijen en rodelen. Waar je wel rekening mee moet houden zijn de vaste ontbijt-, lunch- en dinertijden.

Appartement – De grootte van een te huren appartement hangt af van uit hoeveel personen de reisgroep bestaat. Je kan kiezen om met de hele groep in één appartement te verblijven, of per gezin een aparte appartement te huren. Vaak zijn deze ook uitgerust met een eigen keuken, maar als je geen zin hebt om te koken is lekker uiteten natuurlijk altijd mogelijk. Verder zullen vaak dezelfde gemakken als thuis aanwezig zijn: koffiezetapparaat, televisie en afwasmachine.

Pension – Kan vergeleken worden met een hotel, maar is vaak kleiner en knusser. Ook een pension wordt vaak door één hele familie gerund. Hun passie is door gastvrijheid en gezelligheid de gasten het echte vakantiegevoel te geven. Het is mogelijk om op basis van half pension of full pension te boeken, en in de meeste gevallen is er een skiberging aanwezig. De luxere pension is voorzien van sauna.