Apres ski

Onderzoek toont aan dat niet alleen het skiën tijdens de skivakantie belangrijk is, maar ook wat er zoal naast de pistes gebeurd. Zo blijkt dat 64% net zoveel waarde hecht aan het aanbod van de apres ski mogelijkheden, als het aanbod aan pistes. Wat dat betreft is Oostenrijk de onbetwiste nummer 1, maar in steeds meer plaatsen in Frankrijk begint de apres ski populairder te worden. Onderstaande informatie kan je misschien helpen je keuze met de Wintersport Vergelijker te bepalen.

Populaire feestdorpen

Ischl (Oostenrijk) – Ook wel het “Ibiza van de Alpen”, en geliefd bij vele bekende personages. De locaties waar het allemaal gebeurd in dit dorp, zijn Feuer & Eis, Kuhstall en Trofana Alm. Maar de hottest place is toch wel de discotheek met de bekende logo als twee kersen; Pacha.

Gerlos (Oostenrijk) – Te bereiken vanuit het Zillertal over een pittig slingerende bergweg, maar eenmaal aangekomen zal je je al snel thuis voelen. Op wat zijstraten na staan de meeste accommodaties maar aan één straat, die dwars door het dorp loopt. Na het skiën is het vooral feest in Little London en CinCin. Deze laatste is enkele jaren uitgebreid qua oppervlakte omdat het simpelweg te populair werd en dus te klein. Een leuk detail hier zijn de Nederlandse blauwe plaatsnaam borden, die door de jaren heen door bezoekers meegebracht zijn en aan de muren hangen. In de avond kan je tot in de vroege uurtjes de voetjes van de vloer in de Country Club.

Mayrhofen (Oostenrijk) – Vooral onder jongeren is dit dorp populair. In het dal van het Zillertal is het na het skiën vooral feesten in de Brück’nstadl en Harakiri Bar. Hogerop, bij de Horbergbahn, gebeurd dit in de Hiata Madl en Yeti Bar. Gedanst kan er later op de avond worden in de Arena Night Club en Schlüssel Alm.

St. Anton (Oostenrijk) – Mooser Wirt is een drukbezochte apres ski gelegenheid. Vooral omdat deze zich direct langs de dal afdaling bevindt. Vanaf al vroeg in de middag is het hier al feest. Andere feesttenten die aan de piste liggen zijn Krazy Kanguruh, Sennhütte en de Heustadl. In het dorp zelf kan je terecht in de Kandahar Bar, Funky Chicken en Scotty’s Bar.

Kirchberg (Oostenrijk) – Gelegen in het zonnige Brixental, en na 16:00u niet meer rustig in het centrum. Het feest begint dan in de Café Boomerang en London Pub, waarna ’s avonds doorgehaald kan worden in discotheek Der Tiroler. De Nederlanders hebben zelfs een ‘eigen’ kroeg; de Eisbar.

Westendorf (Oostenrijk) – Om na een dag lang skiën lekker los te gaan in de bar moet je zijn bij Gerry’s Inn, de Karat bar en Moskito. Heb je hierna nog steeds energie over, dan is het douchen en omkleden om richting de Wunderbar te gaan.

Val d’Isère (Frankrijk) – Dit dorp heeft de laatste jaren een ware upgrade gekregen als het gaat om uitgaan. Waar eerst nog weinig was, is nu veel. Voor de apres ski kan je verschillende locaties terecht, zoals The Doudoune Club, Saloon en Le Chalet. Veel van deze tenten veranderen ’s avonds in ware uitgaansgelegenheden.

Val Thorens (Frankrijk) – De plek om ‘s middags te beginnen met indrinken is bij La Folie Douce. Op de muziek, verzorgd door een DJ, wordt er op de tafels van het terras gedanst. De 360 Bar is ook en uitstekende optie. Na het avondeten zijn Snowcafe en Le Monde de aangewezen hotspots.